Degerli Ziyaretçimiz,

ECG- Avrupa Araç Lojistik Birliği’nin web sitesindesine hos geldiniz. ECG’nin calisma dili ingilizcedir, ancak size hoş geldiniz demek için birliğimiz adına Türkçe kısa bir sunum yapmak isteriz. Dernegimiz hakkinda genel bir sunuma yazinin devaminda ulasabilirsiniz.

BİZ KİMİZ?

İçinde Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna ve Türkiye’nin de bulunduğu 28 ülkeden yaklaşık 100 önemli araç lojistik firmasını temsil eden ECG 1997 yılında kurulmuştur. ECG Üyeleri, imalatçılar, ithalatçılar, araba kiralama şirketleri ve araç kiralama operatörleri için taşıma, ulaşım, dağıtım, depolama, hazırlama ve post prodüksiyon (üretim sonrası) hizmetleri sağlamaktadır.

Bugun ECG’nin toplam 91 üyesi yaklaşık 22 milyar avro doğrudan ciroya sahip olup 105,000 çalışanı istihdam etmektedir. Üyelerimiz, 421 araba taşıma gemisi (Ro-Ro), bu amaca yönelik olarak inşa edilmiş 19.700 demiryolu vagonu, 84 nehir gemisi ve 24.000 araç taşıyıcısına sahiptir.

ECG Sekreterliği Brüksel'de bulunmakta ve birligimiz, direktorluk tarafından idare yonetilmektedir. Üyeler arasından bir Başkan ve Başkan Yardımcısı seçilir ve üyeliğin coğrafi yayılımını temsil eden üyelerinden oluşan bir Yönetim Kurulu tarafından idare edilmektedir. ECG Başkanı, iki yıllık bir süre için seçilirken, Yönetim Kurulu üyeleri her yıl seçilirler.

NE YAPIYORUZ?

ECG, Araba taşıyıcı operatörlerinin çıkarlarını koruma, geliştirmek, ve ilerletmek için kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak hayata gecirilmistir. ECG Bruksel, otomotiv ve lojistik sektöründen lojistik hizmet sağlayıcıları, üretici lojistik firma yöneticileri ve bircok tedarikçi firmayi bir araya getirmektedir.

Dışarıdan sektöre destek için ana AB kurumları nezdinde lobi yapmakta olan dernegimiz, ECG üye firmalar arasında ticari olmayan işbirliğini kolaylaştırmak ve birçok operasyonel alanda özellikle operasyonel standartlarda bir uyumun sağlanması ve üyeler arasında iyi uygulamaların paylaşımının yapılmasında üyelere yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

ECG, KPMG Eğitim ile işbirliği içinde, sadece özel yükseköğrenime mahsus bir Akademi oluşturmuş ve bu akademiyi tamamen bitmiş araç lojistiğine ayırmıştır. Bu eğitim faaliyeti, yıllık olarak Ekim Mayıs ayları arasında yürütülmektedir.

Ayrıca, ECG, Yıllık Konferans ve bölgesel toplantıların yanı sıra çeşitli Çalışma Grupları ve Forumlar yoluyla kendisini; tüm otomotiv lojistik sektörünü etkileyen ticari olmayan önemli konuların görüşülmesi için bir buluşma noktası olarak konumlandırmıştır. Araç Üreticileri bu süreçte birçok ECG faaliyetinde rol alarak ve bu faaliyetlere katılarak bu sürecin aktif birer parçası olmaktadır.

Eğer ECG ve faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, +32 2 706 82 80 numaralı telefon veya  info@ecgassociation.eu adresi üzerinden ECG Sekreterliği ile irtibata geciniz.